Go back
Events

Retrăiește L'Etape Romania by Tour de France

Pe 28 august, legendara competiție L’Étape România by Tour de France, ce a luat startul din zona Palatului Parlamentului, i-a purtat pe cicliști pe marile bulevarde din București. În competiție s-au înscris cicliști amatori și profesioniști, ce au concurat pe trei trasee dezvoltate de specialiști, unul dintre ele fiind dedicat și copiilor de peste 10 ani.

Prima ediție L’Étape România by Tour de France a însemnat, pe lângă o mare desfășurare de forțe, și o mare realizare pentru comunitatea iubitorilor acestui sport, reușind să pună pe harta internațională a ciclismului și țara noastră. Cei prezenți au putut descoperi mix-ul unic între experiența de top oferită de brandul Tour de France și atmosfera unui festival de ciclism.

Evenimentul a înglobat trei curse destinate tuturor abilităților: City Adventure – 14 km, unde s-au putut înscrie și copii de peste 10 ani, The Ride - 42 km și The Race - 85 km. Din cei peste 1.350 de concurenți ce au pedalat duminică în Bucureștiul fără trafic, 270 au fost înscriși la cursa de 14 km, în timp ce celelalte două curse mai competitive, The Ride de 42 km și The Race de 85 km, au provocat peste 1.080 cicliști să se alinieze pentru a porni pe străzile Bucureștiului fără trafic. 

De cele mai multe ori călătoria este mai captivantă decât destinația. Pentru concurenți, timpul înregistrat la linia de finish este, poate, mai important, însă pentru noi, cei care dăm viață evenimentului, experiența oferită celor prezenți contează foarte mult. A fost o primă ediție plină de provocări dar, întreaga echipă MPG, alături de partenerii de organizare, a avut ca misiune să-și onoreze promisiunea făcută acum 25 de ani de a crea Bucurie prin sport. Duminică am trăit și noi emoția fiecărui start în competiție și ne-am bucurat de zâmbetele celor ajunși la finish, dornici să obțină medalia-simbol prezentă în 20 de țări ce găzduiesc această competiție. Acum putem spune că facem parte din marea familie Tour de France și sperăm ca ediția de anul viitor să îi determine pe cât mai mulți cicliști să cucerească trasee speciale și specifice legendarei competiții

Tudor Ștefan MOCUȚA, CEO MPG România, organizator L'Étape Romania by Tour de France. 

Așadar, prima ediție L’Étape România by Tour de France a însemnat mii de ore de muncă în echipă, peste 300 de voluntari si 80 de arbitri, peste 100 de autovehicule de securitate și intervenție în ziua cursei, 425 de intersectii securizate, peste 5.000 de garduri si elemente de siguranță și tot atât de multă determinare pentru a oferi tuturor pasionaților de ciclism o experiență memorabilă.

Câștigători, statistici, tradiție & legendă:

  • Tradiția L’Étape face ca primii sosiți la masculin/feminin în cursa The Race de 85 km să primească celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței și determinării. Acesta a fost câștigat în acest an de Eduard Grosu și de Maria Ecaterina Stancu, campionii ediției.
  • Cel mai bun timp la masculin/feminin pe secțiunea de SPRINT (300m) a determinat câștigătorii tricoului verde, marcă a îndrăznelii, vitezei și explozivității. Aceștia au fost Eduard Grosu, care a parcurs distanța în 17 secunde și Miriam Stan, care a înregistrat un timp de 20 de secunde.
  • Pasiunea se construiește în timp și pentru a-i recompensa și pe cei mai rapizi tineri cu vârste între 15-18 ani, la masculin/feminin, pentru cursa The Race, a fost înmânat tricoul alb. Câștigători au fost: Cătălin Luca Câmpean și Raissa Costea.
  • S-au bucurat de eveniment cicliști între 10 și 83 de ani. 
  • Pentru a păstra tradiția ce poartă acest brand legendar în jurul lumii, în Race Village a fost amenajat, cu ajutorul A.S.O., organizatorii internaționali ai evenimentului, Muzeul Tour de France. Cei prezenți au putut descoperi proiecții dedicate istoriei Turului Franței și cicliștilor de top, dar și exponate simbolice care fac Turul Franței atât de special.
  • În competiție au luat startul și câteva vedete pasionate de acest sport: Ana Maria Brânză, Virgil Stănescu și Roxana Ciuhulescu, precum și Eduard Novak, Ministrul Sportului, înscris la cursa de 85 km.
  • La startul curselor The Ride de 42 km și The Race de 85 km am avut onoarea de a o avea alături pe doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București, care a încurajat cicliștii și a salutat organizarea în Capitala noastră a legendarului eveniment.

Rezultatele ediției 2022 sunt disponibile online - rezultate oficiale.

Descoperă AICI filmul oficial al primei ediții!

Vrei să trăiești o atmosferă unică tipică Turului Franței, pe trasee închise în București?

Accesează Pre-Înscrierea & beneficiează de un discount special - AICI !