Go back
Race

Participarea persoanelor cu dizabilități (GRATUITĂ) in 2024

L’Étape Romania by Tour de France găzduiește campania "Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!" Campania este dedicată integrării sociale a cicliștilor cu dizabilități care doresc să experimenteze emoția legendarei curse. **Cursa Para-ciclism** va fi integrată pe toate cele trei trasee ale evenimentului, de 14 km (City Adventure), 42 km (The Ride) și 85 km (The Race).

Mai jos puteți să regăsiți informații complete referitoare la înscrierea în concurs, inclusiv inițierea în ciclismul pentru persoanele cu dizabilități.

Înscrierea

Înscrierile pentru persoanele cu dizabilități sunt GRATUITE și pot fi realizate pe pagina oficială a evenimentului, cu mențiunea că primul pas al înscrierii presupune trimiterea unui mesaj pe adresa events@mpg.com.ro în vederea generării unui cod de înscriere special.

Cine poate participa?

Orice persoană cu deficiențe fizice sau deficiențe de vedere se poate alătura evenimentului ca sportiv para-ciclist, cu respectarea echipamentelor adecvate. Te rugăm să specifici situația personală sau a persoanei pe care o reprezinți în momentul realizării înscrierii la adresa de e-mail menționată mai sus.

Ce categorii de concurs sunt disponibile?

Persoanele cu dizabilități vor lua parte la aceleași curse competitive, alături de ceilalți participanți. Cu toate acestea, este posibil să organizăm o premiere separată, dedicată cicliștilor cu dizabilități, aceasta urmând să fie comunicată în săptămâna cursei, în funcție de numărul de participanți înscriși.

Ce echipament este necesar?

Mulți cicliști cu dizabilități utilizează o bicicletă tipică atunci când concurează. Cu toate acestea, în funcție de deficiența fiecăruia, bicicleta poate fi adaptată pentru a răspunde nevoilor personale.

Tricourile clasice, din bumbac, sunt bune până când se udă din cauza ploii sau a transpirației, așa că recomandăm să purtați tricouri care vă pot ajuta să îndepărtați umezeala, în general realizate din materiale sintetice (tricouri sport). De asemenea, pentru a vă îmbunătăți confortul recomandăm să purtați pantaloni scurți căptușiți pentru ciclism. În cazul în care vremea este nefavorabilă, o jachetă de ploaie ușoară vă poate menține cald și uscat.

Casca specializată de protecție este obligatorie în evenimentele de ciclism. Numeroasele orificii din cască sunt orificii de ventilație pentru a vă menține capul rece. Căștile vin în diferite mărimi pentru a se potrivi tuturor formelor și dimensiunilor capului și sunt reglabile.

Întregul echipament este disponibil pentru achiziție în majoritatea magazinelor cu profil sportiv, inclusiv Decathlon.ro

De la primul contact, la stil de viață și performanță

Cu puțin sprijin, orice persoană cu dizabilități poate deveni para-ciclist. Chiar dacă atingerea unui nivel de pregătire înalt necesită mult efort, primul obiectiv este practicarea sportului în mod constant, ori de câte ori este posibil.

Dacă ești decis(ă) să descoperi ciclismul, îți putem oferi resurse importante și te putem ajuta. Te rugăm să ne lași un mesaj și te vom pune în contact cu specialiști din domeniu.