Go back
Race

Descoperă cele trei trasee legendare ale L’ Étape România by Tour de France – Main Partner CATENA

Turul Franței reprezintă cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe întreg mapamondul. Conceptul L’ Étape by Tour de France s-a născut în 1993 în mod natural, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a trăi această experiență unică, iar anul acesta suntem a 20-a țară pusă pe harta celebrei competiții. Pe 28 august, cei înscriși vor putea descoperi, pe două roți, povestea Bucureștiului, parcurgând unul dintre cele trei trasee dezvoltate împreună cu specialiștii Tour de France. Pornind din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii și atingând artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, aceștia vor trece pe lângă puncte de atracție ce emană istorie: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român. 

Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 loops. Acesta ia startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului și continuă pe B-dul Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul C.E.C, Primăria Municipiului București, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" etc

Al doilea traseu ca și amploare este THE RIDE, are 42 de km și este alcătuit dintr-un singur loop ce include punctele importante din traseul THE RACE, bifând Palatul Regal, Palatul Cercului Militar Național, Palatul Victoria, Muzeul Național de Geologie etc 

Cel de-al treilea traseu, CITY ADVENTURE, are 14 km și este destinat familiilor și copiilor de peste 10 ani care aleg această provocare istorică, de a lua parte la prima ediție a L’Étape România by Tour de France. Participanții vor lua startul din același punct, zona Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă Muzeul Național de Istorie a României, Palatul C.E.C, Primăria Municipiului București, Palatul Regal și multe alte locații-simbol ale Capitalei.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

Evenimentul este deschis tuturor participanților cu vârste peste 10 ani, atât cu biciclete MTB cât și cu biciclete de șosea.  

Înscrie-te în competiție până pe 24 august și ne vedem la linia de start pentru a porni în aventura câștigării celebrului tricou galben!