Go back
Stories

“L’Étape Romania by Tour de France, evenimentul anului 2023”

Mulțumim tuturor sponsorilor, partenerilor și participanților pentru atmosfera de festival, entuziasmul, bucuria și emoția create la cea de-a doua ediție a L’Étape România by Tour de France.

Impresii de la sponsori, parteneri și participanți

Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România 
“Ne bucurăm foarte mult să vedem cum numărul pasionaților de ciclism crește de la an la an, atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Suntem încântați să fim alături de această comunitate frumoasă și să întărim astfel misiunea Auchan de a susține un stil de viață activ și sănătos atât prin sport, cât și prin alimentație. Felicitări tuturor participanților precum și organizatorilor.”

Mihaela Mustață, Altex România
„Mi-a plăcut foarte mult atmosfera de aici, am văzut oameni de toate vârstele, inclusiv participanți de toate vârstele. Noi la Altex susținem un stil de viață activ și de aceea suntem parteneri. Mă bucur că un eveniment de talie mondială ajunge în România și cumva punem România pe harta marilor evenimente. Văd oameni care nu sunt participanți dar sunt curioși să vină să îi urmărească pe ceilalți. Mă bucur să văd acest interes din ce în ce mai mare către ciclism și tot ce înseamnă sporturi și stil de viață activ.” 

Costin Tărăcilă, Manging Partner RTPR 
„Ne bucurăm că am fost și anul acesta parteneri ai evenimentului L’Etape Romania by Tour de France și totodată concurenți. Am participat cu o echipă de peste 30 de colegi, clienți și parteneri care au pedalat cu entuziasm în cele trei curse în tricourile RTPR & friends. A fost un eveniment de excepție, organizat impecabil, care a reușit să aducă spiritul competițional și emoția Turului Franței pentru cicliștii amatori de toate vârstele. Pentru noi a fost o experiență specială, care ne-a adus împreună într-un alt context față de activitatea zilnică, ne-am simțit bine împreună, am făcut sport și am rămas cu amintiri frumoase alături de colegi și prieteni. Suntem încântați să promovăm astfel de evenimente care pe lângă beneficiile evidente asupra sănătății, ne ajută să ne setăm obiective, să ne valorizăm corect, să ne găsim motivația, și nu în ultimul rând să ne depășim limitele.
Felicitări și mulțumiri organizatorilor și suntem siguri că L’Etape Romania va deveni o tradiție pentru RTPR.”

Laurențiu Ungureanu, Farmacia de Detergent 
„Salutare dragilor și bine v-am găsit în această zi specială zic eu, chiar dacă este foarte cald ne-am adunat într-un număr extraordinar. În primul rând mi-a atras atenția organizarea. Totul este stabilit până la cel mai mic detaliu, într-o perfectă sincronie. Concurenții, chiar trec în acest moment prin spatele nostru și sunt senzaționali. Foarte multă lume frumoasă, oameni de calitate, de la sponsori la organizatori. Este cea mai bună energie, cel puțin eu asta simt. Ce-i motivează pe oameni să vină este calitatea evenimentului în primul rând și în același timp că ies la mișcare, că ies din casă, chiar dacă este cald. Eu am venit de la trei sute și ceva de kilometri! Sunt aici mulți oameni din afara orașului, care apreciază sportul. Evenimentul are importanță și pe partea economică, implicare, publicitate. Toate în egală măsură.” 

Catalin Spranceana, Președinte FRC
“L'Étape Roumanie by Tour de France este mai mult decât un eveniment sportiv de fapt, este un eveniment care deschide cumva porțile Bucureștiului pentru a face sport într-un oraș care în mod normal este sufocat de trafic, iată cu străzile închise, ceea ce este extraordinar. Asta de fapt este sport, recreere, turism, un pachet frumos de lucruri, nu doar ciclism, performanță. Ci și wați și puls ridicat. Dacă stau să mă gândesc la participarea din străinătate și la expunerea media pe care o are L'Étape du Tour, cred că este și o carte bună de vizită pentru România și pentru București.” 

Cosmin Cernat, KANAL D, KANAL D2, RADIO IMPULS, EUROSPORT 
„Mi-a plăcut mult, chiar foarte mult. Este prima oară când particip și cu sigranță voi veni și anul viitor. Ca experiență, senzațional să umbli pe străzi este senzația aia de libertate dacă vrei pe care altfel nu o ai. Deși lucrez în sport de o viață, ca experință, fabulos. Vin și la anul!”

Raluca Antohi, specialist marketing Sanador
„Suntem prezenți aici, la cea de-a doua ediție a cursei de ciclism L'Étape Romania by Tour de France. Suntem mândri să fim partenerii voștri, vă mulțumim pentru ocazie. Oferim asistență medicală pentru orice situație medicală neprevăzută. Atmosfera de aici este una foarte dinamică, am văzut foarte mulți oameni motivați, bucuroși că sunt aici. Ne bucurăm să vedem că oamenii fac mișcare din ce în ce mai mult în aer liber, că preferă aceste activități în aer liber. Este un lucru minunat. Și Sanador promovează sănătatea ca stil de viață și suntem deosebit de bucuroși să fim aici, așa cum am spus. Să fim parte din acest eveniment foarte dinamic și foarte frumos. Parteneri foarte dinamici la rândul lor, care oferă premii, tot felul de surprize. Este un mediu în care oricare dintre noi vrea să fie. Ne-am împrietenit foarte frumos și sperăm să se repete experiența aceasta și la anul și în anii următori.”

Adriana Calcan, PR & CSR manager Reciclador
„Mă bucur că sunt alături de MPG și la a doua ediție. Anul trecut a fost așa o surpriza! Anul acesta mi se pare sincer că au luat foarte mari proporții. Conexiunea pe care au reușit să o creeze între noi oamenii, că fie suntem parteneri sau cetățeni responsabili care suntem aici, este un motiv de bucurie pentru că în inima Bucureștiului reușim să aducem oamenii care sunt dornici să facă mișcare, care au girjă de un stil de viață până la urmă și ne mai învață și pe noi anumite lucruri pentru că chiar vorbeam și cu Sanda mai devreme, până la urmă toți trebuie să avem grijă de viitor. Până la urmă viitorul îl reprezintă copiii. Cred că sunt utile astfel de acțiuni, făcute constant pentru că puțin de aici , puțin de colo, lucrurile se vor duce într-o direcție cum ne place nouă să spunem, responsabilă față de mediul înconjurator. Chiar vreau să spun că sunt plăcut surprinsă. Încă de ieri dau ture pe aici, pentru că văd atât de multă lume. Chiar dacă poate nu ne cunoașteam între noi dar ce au reușit să facă ei, această ediție, este să ne aducă pe toți laolaltă și să ne împrietenim și să păstrăm legătura și pentru viitoare alte proiecte pentru că sigur se vor naște multe alte proiecte.”

Ioana Ciobanu, Terapie pentru Mișcare
„Un eveniment de genul acesta, și mai ales în oraș, cred că este foarte benefic având în vedere că oamenii din ce observăm noi se mișcă din ce în ce mai puțin sau tendința asta este, și cu cât avem mai multe evenimente de genul acesta, cu atât putem să promovăm mai mult mișcarea. Echipa Terapie pentru Mișcare recomandă bucureștenilor să facă mișcare indiferent de forma acesteia.”

Oana Stroe, After Sales Marketing - Porsche România 
„Astăzi suntem aici prezenți cu marca Skoda. Skoda este de altfel partener oficial și al Turului Franței așa că a avut foarte mult sens să venim astăzi aici. Am fost impresionați de atmosferă și de participare. Am văzut că sunt participanți de toate vârstele, de la mic la mare, în funcție de categoria la care s-au înscris. Mi se pare că este o ocazie senzațională pentru București pentru că am văzut participanți din 14 țări și de asemenea, am văzut când am stat zilele acestea aici, pregătind evenimentul, foarte mulți străini care au venit să viziteze și au fost plăcut surprinși de inițiativă. 
Astăzi am avut o ocazie senzațională, am putut să vedem cursa în direct din mașina de închidere, un superb Enyaq Coupe și o să puteți vedea pe pagina noastră de social media imagini senzaționale.”

Alexandru Ciocan, organizator de evenimente, comentator sportiv la Eurosport, reprezentant Giant 
„Din fericire, sau din nefericire, eu fac parte din două lumi. Am prins și înainte de ’89, prind și acum. După Revoluție, o diferență enormă! Mi-ar fi plăcut pe vremea junioratului meu să am parte de astfel de competiții și de condiții de concurs. Mi se pare că generația tânără, copiii, cei care ne văd și după asta se apucă de sport, sau cei care îl practică în fazele incipiente, sunt foarte norocoși. Iar Bucureștiul este un oraș superb atunci când poți să faci ce vrei pe străzile lui.” 

Camelia Popescu, Manager Marketing și Comunicare - Lindab
„Când un pic din atmosfera Tour de France ajunge la București, românii știu să transforme evenimentul într-o sărbătoare extraordinară. Am văzut atâția oameni relaxați, zâmbitori, care se bucură de viață și sunt inspirație pentru ceilalți! Mi se pare genial că Bucureștiul găzduiește L'Étape Romania. În calitate de reprezentant al sponsorului, locuitor al Bucureștiului, susținător al evenimentelor sportive și participant în cursa de 14 km, declar L'Étape Romania drept evenimentul anului 2023. Felicitări organizatorilor, voluntarilor, notă 10 sponsorilor și mulțumiri instituțiilor statului care au spus un mare DA evenimentului.”

Andreea Irimia, Think Healthy
„Mi-a plăcut foarte tare de când am ajuns ieri și mi-am ridicat kitul. Mi s-a părut că oamenii erau super implicați deja. Și azi dimineață când am venit la 7.30 deja era lumea pe treabă. Și super mișto ca vibe. Cred că oamenii care vin la astfel de evenimente sunt mișto, brandurile care s-au asociat sunt super relevante și utile. Mi-a plăcut și pe traseu că lumea a fost mega implicată. M-am împrietenit cu oameni noi pe traseu doar pentru că făceam aceeași cursă și asta spune ceva despre oamenii care participă aici. La fel, când am terminat cursa, foarte bine pe hidratare, toată lumea să te ajute, să-ți facă poze, să te felicite. Pe traseu, voluntarii ne-au felicitat în toate felurile, ne-au aplaudat la fiecare intersecție și asta dă un vibe că faci ceva important chiar dacă 14 km la care am participat eu nu sunt mare lucru pentru unii oameni, pentru mine a fost super mult și super mișto. Faptul că oamenii încurajează alți oameni să vină aici și să ne adunăm în Race Village, e super.”

Antoine Queries - Manager de Proiect pentru seria L'Étape by Tour de France la A.S.O.
În primul rand doresc să felicit organizatorii pentru ediția a doua a L’Etape Romania by Tour de France. Este o creștere vizibilă, pe toate planurile, față de prima ediție și o evoluție spectaculoasă a numărului participanților. Atmosfera a fost extraordinară, plină de energie, de bucurie. Deși este doar a doua ediție, Romania se clasează astfel în primele 30% din seria L’ Etape, ca număr de participanți, și, în topul celor mai bine organizate evenimente din Europa.
Seria L'Étape by Tour de France a fost creată pentru a face ca oamenii să experimenteze atmosfera unică a Turului Franței, oriunde s-ar afla în lume și indiferent de nivelul lor de ciclism. Fiecare dintre cele 33 de evenimente organizate în lume este cea mai bună promovare pentru acest sport. Cu distanțe adaptate pentru fiecare nivel și abilitate de practicare a ciclismului, evenimentele noastre au un impact direct asupra diferitelor comunități locale de ciclism.
În ultimele decenii, numărul de activități recreative și de divertisment noi a crescut în mod spectaculos, iar activitățile fizice nu mai fac parte acum din viața unora. Prin urmare, rolul evenimentelor sportive pentru amatori este mai important ca niciodată. Cu evenimentele din seria L'Étape, nu oferim doar curse, ci o experiență completă a Turului Franței, care face ca ciclismul să fie accesibil și distractiv pentru toți participanții. Astfel, este modalitatea perfectă de a distra oamenii și de a-i încuraja să adauge sport în viața lor de zi cu zi și să aibă grijă de sănătatea lor.
Ca o serie internațională de ciclism, L'Étape by Tour de France are puterea de a atrage participanți din toate colțurile lumii. Oamenii vin din alte orașe, dar și din alte țări. De exemplu, anul acesta ați avut 14 țări diferite reprezentate la linia de start a L'Étape Romania. Acești participanți au avut nevoie de cazare, transport, hrană… Poate că vor dori să facă și activități turistice sau să aducă amintiri. Toate acestea contribuie direct la economia locală a regiunii gazdă. Și cu cât sunt mai mulți participanți, cu atât impactul economic este mai mare.
Chiar dacă L'Étape du Tour, din Franța, este puțin diferit de celelalte evenimente din serie din cauza numărului de participanți (aproximativ 17.000), unele aspecte ale atractivității sale sunt comune tuturor evenimentelor din seria L'Étape. În primul rând, posibilitatea de a trăi atmosfera Turului Franței, la fel ca cicliștii profesioniști, este cu siguranță cel mai puternic atu al tuturor evenimentelor noastre. Apoi, oportunitatea de a pedala pe drumuri complet închise este, de asemenea, unică pentru majoritatea cicliștilor. Într-adevăr, evenimentele din seria L'Étape sunt singurele evenimente care au această închidere completă a drumurilor în multe țări. În cele din urmă, fiecare dintre evenimentele noastre reprezintă o provocare pentru participanți, fie că sunt atleți competitivi sau cicliști începători. Pentru unii dintre ei, obiectivul este să obțină cel mai bun timp/clasament posibil, în timp ce pentru alții, a termina cursa este o realizare enormă.
A avea sprijinul autorităților locale este obligatoriu atunci când organizăm un eveniment din seria L'Étape. Este imposibil să avem o cursă organizată pe drumuri închise, 100% în siguranță, fără să-i implicăm în eveniment. Acesta este primul pas. Apoi, pentru a avea un eveniment care să crească de la an la an, a avea sprijinul complet al autorităților locale, este esențial. Evenimentele din seria L'Étape reprezintă întotdeauna o oportunitate minunată nu doar pentru participanți și organizatori, ci și pentru autoritățile locale. A avea un eveniment cu brandul Turului Franței este ceva unic într-o țară, care plasează un oraș în lumina reflectoarelor internaționale și aduce oameni din toate părțile.
Sunt convins ca organizatorii se gandesc deja la ediția 2024 pe care vă invităm să nu o ratați.”

Tudor Ștefan Mocuța, CEO MPG, Organizatorul L’Étape Romania
„Ce cursă! Ce atmosferă! Câtă bucurie! Închidem cea de-a doua ediție a L’Étape Romania by Tour de France cu dorința de a duce acest eveniment la cote și mai înalte. Acești oameni minunați care au luat startul sau doar au vizitat Race Village-ul, cât și sponsorii care s-au implicat cu activări demne de festival, ne motivează și ne inspiră să continuăm povestea. Ne bucură faptul că, peste 200 de copii au fost la startul legendarei curse. Suntem datori să ne educăm copiii să facă sport, să le arătam cât este de emoționant să iei startul într-o astfel de competiție, să înțeleagă că avem o capitală frumosă și că sportul ne unește frumos, în respect reciproc și față de natură. Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm la ediția 2024”.

În loc de concluzie
Peste 8 luni de pregătire, mii de ore de muncă în echipă a peste 300 de tehnicieni, specialiști în comunicare și implementare din partea organizatorilor, autorităților, agențiilor partenere și sponsorilor, peste 400 de voluntari, peste 400 de polițiști și jandarmi, peste 100 de autovehicule de securitate și intervenție în ziua cursei, peste 5.000 de garduri de siguranță și multă determinare. Aceasta este, pe scurt,  logistica necesară pentru organizare și pentru a oferi tuturor pasionaților de ciclism o experiență memorabilă la cea de-a doua ediție a L’Étape România by Tour de France.

Vă mulțumim și vă așteptăm la ediția 2024!